top of page

Sants se'n va d'excursió a la serra de Catllaràs (Alt Bergedà)


Itinerari: Barcelona, Guardiola , Pobla de Lillet, Barcelona Ruta a peu: Pobla de Lillet (843m) – Sta Maria de Lillet - El Castell – Xalet del Catllaràs- Mirador del Roc de la Lluna- Prat Gespedor 1.530 m) – Falgars ( 1.260 m)– Pobla de Lillet

Sortida: 7h plaça sants

Desnivell: 985 m

Distància: 17 Km

Temps: 5h 50’

Dificultat: mitja (fort desnivell)

Es tracta d’una ruta molt agraïda i solitària. S'endinsa a l'interior dels boscos de pins i fagedes de la Serra del Catllaràs i ofereix una successió de fonts, prats i precioses vistes sobre el Pirineu, des de la Serra d'Ensija, el Pedraforca i el Cadí fins al Puigmal, Montgrony i el Taga.

La ruta ens portarà a passar per llocs tan emblemàtiques com l’església de Santa Maria de Lillet (datada des de el 819), les runes del Castell de Lillet, el Xalet del Catllaràs, obra d’Antoni Gaudi, projectat el 1902 per allotjar els enginyers de les mines de carbó del Catllaràs. El magnífic planell, amb topònim increïble, del Joc de la Pilota, o el meravellós mirador sobre el Pirineu del Roc de la Lluna (dels millors que podem trobar a Catalunya, amb un accés fàcil). Arribarem fins al prat gespedor , preciós exemple de prat alpí envoltat de bosc i davallarem cap el Santuari de Falgars. (amb servei de bar per qui vulgui aprofitar-ho a l’hora del dinar). Finalment , retornarem novament cap a la Pobla, descendint pel camí dels graus.

Escolta la secció "Sants se'n va d'excursió" de la UEC de Sants, on Robert Capella explica més detalls d'aquesta excursió:


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page