top of page

Quin és el clima del districte de Sants-Montjuïc?

El clima del districte de Sants-Montjuïc ha estat estudiat en el treball de recerca d'un alumne de batxillerat de l'Institut Lluís Vives, del barri de Sants-Badal. L'Arnau Sanz assegura que és un apassionat de la meteorologia, des de ben petit, "m'agrada mirar el temps i m'agrada conèixer quin clima tenim", confessa. El jove santsenc recorda la nevada del 8 març del 2010 com l'experiència meteorològica viscuda amb més emoció, "mirava tota l'estona per la finestra de l'escola i tenia ganes de sortir al carrer", relata.

"Climatologia de Sants-Montjuïc. Estudi de les peculiaritats climàtiques del districte" és un projecte que s'ha basat en un marc teòric que l'estudiant ha elaborat a partir d'entrevistes a professionals en l'àmbit, i amb els que ha pogut adquirir coneixements sobre els elements climàtics, naturals i antròpics que condicionen el clima de la ciutat. També s'ha pres consciència de la influència dels fenòmens de l'illa de calor i de frescor a Barcelona.

Finalment, Sanz ha fet un treball de camp pels nostres barris, que li ha servit per fer una fotografia del nostre clima, barri a barri. Ho ha fet a partir de l'obtenció de dades d'estacions meteorològiques de veïns i aficionats, "i en els espais buits del territori on no teníem cap estació, ens vam desplaçar per mesurar la temperatura". En total s'han recollit dades climàtiques des de 12 punts diferents de tot el districte i en quatre situacions meteorològiques. Amb aquestes, Sanz ha obtingut unes conclusions finals, que desvetllarem el dimecres 21 de juny a les vuit del vespre.


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page