top of page

Episodi de pluges més important des del març a Sants-Montjuïc

Després de molts dies, aquest dimecres hem tornat a escoltar ploure pels carrers i places dels nostres barris. Una línia de tempestes associada a un front fred ha creuat el país d'oest a est, sense excepció, deixant quantitats destacades de precipitació en alguns indrets com al Pantà de Siurana (Priorat) amb 119.7 litres per metre quadrat, o a Gandesa (Terra Alta) amb 112.9 mm.

Arribada de la tempesta des de Sants 3 Ràdio, al vespre de dimecres 18 d'octubre

Aquí a Sants-Montjuïc, passades les set del vespre, la tempesta ha sorprès els santsencs i santsenques. Ha començat a ploure amb intensitat, això ha fet que en només deu minuts s'acumulessin 4 litres: La intensitat ha estat de 105,6 mm/h. El gràfic adjunt mostra com la intensitat de la pluja ha fet desplomar la temperatura dels 21 ºC als 16 ºC, en menys de vint minuts. Les ratxes de vent han arribat fins als 45 km/h, a les 19.20 hores. En total, la primera tongada ha deixat 13,2 litres a l'estació meteorològica de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc.

Abans de mitjanit, una nova tongada de tempestes amb aparat elèctric ha començat a entrar pel Llobregat fins afectar el pla de Barcelona. Aquesta ha descarregat amb més intensitat (145,8 mm/h) i fins les 00.00 s'han recollit 10,6 litres, acumulant 24 litres durant tota la jornada. Ja amb aquest registre pluviomètric, i sense tenir en compte que aquest dijous augmentarà amb més xàfecs, podem dir que no plovia tant des del 24 i 25 de març.

Imatge del Radar METEOCAT a les 23.50 hores


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page