top of page

ATENCIÓ: Es registren 36 ºC a Sants-Montjuïc, la temperatura més alta del que portem d'any


data:image/gif;basdata:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==e64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

L'onada de calor sufocant d'aquest inici del mes d'agost ens deixa la temperatura més alta del que portem d'any als nostres barris. A quarts d'onze del matí d'aquest dijous 3 d’agost, abans no entrés la marinada, el mercuri s'ha disparat fins als 35,8 ºC a l'estació meteorològica instal·lada al terrat de l'edifici de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc. Llavors, la humitat relativa ha baixat fins al 40%, per bé que la sensació de xafogor ha estat de 43 ºC. Al migdia, el vent de component marítim ha desplomat la temperatura uns deu graus, fins als 26 ºC.

Es tracta del valor més alt assolit aquest 2017 després dels 33,6 ºC registrats el passat 15 de juny, coincidint en una de les calorades més primerenques dels darrers anys. Aquest valor extrem se situa 2,6 ºC per sobre a la temperatura màxima assolida en tot el 2016. Llavors es va assolir el 4 d'agost i va ser de 33,2ºC.

El responsable d'aquest registre tan elevat és una potent bombolla d’aire càlid que aquests dies afecta gran part del sud d’Europa. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat diversos avisos de risc moderat i alt per calor intensa a una quarantena de comarques catalanes.

La xafogor incrementa la sensació de calor

A casa nostra, el valor que marca el termòmetre no és el que realment percep el nostre cos. I és que la proximitat al mar, fa que la humitat relativa sigui elevada i, per consegüent, en combinar-se amb aquests registres tan càlids, la sensació de xafogor es dispara per sobre dels 40 ºC. Això és el que ha passat aquesta darrera matinada als barris santencs, quan la temperatura mínima ha estat de 26,4 ºC. La humitat del 84 % ha fet que la sensació de xafogor fos de 35 ºC.


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page