top of page

Sants-Montjuïc representa el 25% de les zones de risc de mosquit tigre a la ciutat

Sants-Montjuïc és un dels districtes de la ciutat amb més punts de risc de mosquit tigre. Les característiques estructurals del nostre territori són adients per a la proliferació d'aquest insecte transmissor de malalties, i que va arribar fa uns dotze anys.

Les fonts ornamentals que hi ha a la muntanya de Montjuïc i les seves zones urbanes més properes – Poble-sec, Font de la Guatlla o la Marina – amb presència de jardins i petits recipients amb aigua, són sensibles en desenvolupar punts de cria. Actualment, a la ciutat de Barcelona hi ha 50 zones de risc, de les quals un 25% d'aquestes es troben als nostres barris, segons diu Tomàs Montalvo, responsable del programa de control del mosquit de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, "això significa que el districte té un pes elevat dins del marc del programa".

El control del mosquit tigre a Barcelona comença a l'abril i s'allarga fins al novembre. Enguany, segons Montalvo la temporada ha començat "amb poca activitat de mosquit", i els primers no s'han començat a detectar fins a principis de maig. Tot i això, adverteix que cal continuar potenciant el control del mosquit, "no s'han de deixar petits recipients amb aigua a les terrasses ni als jardins", ja que "el 60% dels focus de proliferació provenen de la propietat privada".

Per tal de controlar aquesta espècie invasora, el ciutadà compta amb una aplicació gratuïta. Es tracta de Mosquito Alert, amb la que es pot informar de la detecció de mosquits adults i dels seus llocs de cria, a través de fotografies.

A continuació podeu escoltar l'entrevista sencera realitzada al programa "MeteoSants" a Sants 3 Ràdio 103.2 FM:


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page