top of page

Adéu a la calor intensa


L'onada de calor té els dies comptats. Després de més de dues setmanes caniculars, l'entrada d'una massa d'aire més freda, a partir de mitjans de setmana, farà baixar les temperatures i el temps es tornarà més inestable, sobretot a punts de muntanya, tot i que també podrien arribar a casa nostra, de manera puntual.

A Sants-Montjuïc el descens tèrmic el notarem, sobretot, entre dijous i divendres. Al migdia, la temperatura serà entre 8 i 10 graus més baixa que aquests darrers dies, i al migdia no passarem dels 23 ºC, a finals de setmana. Les nits també seran més fresques i, després de dues setmanes insuportables, tornarem a baixar per sota la marca dels 20 ºC. D'aquesta manera tornarem a tenir les temperatures més normals per aquesta època de l'any.

FI A UNA CALORADA CANICULAR A PLE MES DE JUNY

Des del passat 10 de juny, l'ambient ha estat molt càlid als nostres barris. La temperatura va tocar sostre entre el dimecres 14 i divendres 16, amb valors propers als 34 ºC al migdia. Dijous 15 de juny van assolir-se els 33,6 ºC, la més alta de tot l'episodi al districte de Sants-Montjuïc. Tot i el respir que vam tenir el passat dilluns, aquesta setmana que deixem enrere, el termòmetre ha tornat a enfilar-se fins a 31 i 32 ºC, amb una nova glopada d'aire càlid que ha fet que la revetlla de Sant Joan d'enguany fos de les més càlides dels darrers anys.

Cal destacar la humitat associada i la xafogor marcada que hem tingut durant aquest període de calor intensa. Fa 15 dies que registrem temperatures tropicals, és a dir, superiors als 20 ºC. En nou ocasions, no hem baixat del 24ºC. El passat dissabte 17 de juny, la temperatura mínima no va baixar dels 25,9 ºC, sent la més alta de tota la ciutat. Aquests valors implicaran que aquest juny acabi sent entre 3 i 4 graus més càlid de l'habitual als nostres barris.


Publicacions recents
Paraules clau
 
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page